Saturday, February 1, 2014

ΜΗ απόδοση φόρων

Ο νομός Σάμου αποτελείται από 3 νησιά μεσαίου έως μεγάλου μεγέθους. Έχει 35.000 μόνιμο πληθυσμό.
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με το κέντρο είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη ενός νησιού 300 χλμ. μακριά από την Αθήνα.
Τουριστικά - Επιχειρηματικά - Επαγγελματικά - Κοινωνικά η οικονομία του τόπου εξαρτάται από την σύνδεση με την "στεριά" όσων αφορά τις εισαγωγές τις εξαγωγές, την κατασκευή και γενικότερα την διακίνηση αγαθών και την μεταφορά πληθυσμού και επισκεπτών.

Φανταστείτε την Λαμία π.χ. αποκομμένη από οδικό δίκτυο και μερικές νταλίκες να καταφέρνουν να φτάσουν την πόλη 2 φορές την εβδομάδα μετά από κοπιαστικό δρομολόγιο 19 ωρών. Θα γινόταν κυριολεκτικά επανάσταση και το θέμα θα είχε λυθεί αμέσως "με εντολή Σαμαρά"...
Ο Νομός με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο δεν είναι και τίποτα σημαντικό για την εκάστοτε συγκεντρωτική κυβέρνηση των Αθηνών, και έτσι την Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους τους έχουν γραμμένους στα τελευταία των υποδημάτων τους.
Κανένα ενδιαφέρον για την γραμμή της Σάμου, μετρημένα και κομμένα λεφτά για επιδότηση της γραμμής και συνέχεια μα συνέχεια τα τελευταία σαπιοκάραβα.
Αρκετά!
Τους φόρους των Σαμιωτών τους θέλετε στην ώρα τους, τα χαράτσια κτλ. Δώστε μας την ευκαιρία να βγάζουμε λεφτά για να μπορούμε να σας πληρώνουμε!
Τι να κάνουμε? είμαστε 35 χιλιάδες δεν είμαστε 70 για να "βγαίνουν" οι εφοπλιστές.
Δεν μας ενδιαφέρει πλέον επιδοτήστε τους. Ρόλος είναι να υπάρχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ σύγχρονη, γρήγορη, συχνή και οικονομική γραμμή για Σάμο.
Τι να κάνουμε έχουμε 2 λιμάνια στην Σάμο που έχουν και τα 2 κόσμο και αγαθά.
Τι να κάνουμε το νησί είναι μακρόστενο και η μια πόλη στα δυτικά και η άλλη στα ανατολικά.
Δεν μας ενδιαφέρει πλέον επιδοτήστε τους. Ρόλος είναι να υπάρχει ΣΥΝΕΧΕΙΑ σύγχρονη, γρήγορη, συχνή και οικονομική γραμμή για Σάμο.
Δεν θα ανεχτούμε άλλες αλλαγές, άλλα σαπιοκάραβα, άλλη σύσκεψη για να "λυθεί το πρόβλημα"
Το πρόβλημα δεν λύνεται ποτέ παρά μόνο με γενναία επιδότηση της γραμμής, χειμώνα καλοκαίρι σταθερά μια και έξω. Καθημερινό δρομολόγιο.
Η θάλασσα είναι ο δρόμος μας, αφήστε μας να ζήσουμε και να αναπτύξουμε το νομό.
Σταματήστε να κόβεται το οξυγόνο.
Τα πράγματα έχουνε φτάσει πλέον στα άκρα και το μόνο που μένει είναι μια τρομερή αντίσταση στην κατάντια.
Κατάντια στον Νομό που στην γραμμή του είχαν το σάπιο ΣΑΜΙΝΑ
Στον νομό που έχει θρηνεί΄σει τα περισσότερα ανθρώπινα θύματα.

Οργανωμένα πλέον με επικεφαλής τους 3 δημάρχους Σάμου, Ικαρίας Φούρνων, τον αντιπεριφερειάρχη και το εμπορικό επιμελητήριο ο ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ την απόδοση φόρων μέχρι να αρχίσει το συγκεντρωτικό κράτος να μας σέβεται. Μέχρι που να εφαρμοστεί επιδότηση όλου του νομού και υπάρξει πάγια και σταθερά ταχύπλοο καθημερινά χειμώνα καλοκαίρι και προς Καρλόβασι και προς Βαθύ.
Ας δουμε επιτέλους και οι εδώ εκλεγμένοι αν είναι ικανοί κάτι να κάνουν ή θα σκεφτούν πάλι τις "προσωπικές παρενέργειες"
Ας δούμε τελικά ποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για την Σάμο, βλέπει μπροστά και αντιλαμβάνεται ότι αν ο νομός δεν αναπτυχθεί όλα θα πηγαίνουν και χειρότερα. Ας δούμε ποιος δεν είναι στενόμυαλος και ατομιστής τέλος πάντων.