Monday, December 5, 2011

Τι κρατάει ο Ναπολέων?;




Ένα ταξίδι στα "Σαμιακά" όχι του Επ. Σταματιάδη αλλά της κουτοπονηριάς που κυριαρχισε τα τελευταία χρόνια...
Απόσπασμα:

‎""  Σαμιώτης (πολυτονικό), αισθάνεται πολύ καλά να κάνει νταηλίκια για το προσωπικό του συμφέρον αλλά αισθάνεται άβολα και ηλίθιος όταν συμμετέχει σε κάτι με άλλους Σαμιώτες. Σημ. (αυτό δεν ισχύει όταν συμμετέχει σε κάτι ή εκτός Σάμου ή με άτομα εκτός Σάμου). Αισθάνεται επίσης τους γύρω Σαμιώτες συλλήβδην μαλάκες και ίσως και βλαχαδερά πολλές φορές ενώ αυτός ξέρει τα πάντα. Επίσης όταν γίνει αυτό που περιμένει, που "δεν το λέει πουθενά" αλλά ήδη το έχει πει σε 8 μεριές, θα κατέβει σα κατ΄και θα (τσ γαμείσ ολνούνις) - translation not available...Γιατί είναι μάγκας και γιατί μόνο αυτός πρέπει να πάει κάλα. Σαν τον Ολυμπιακό και το Αιγάλεω ένα πράγμα που πάντα πρέπει να κερδίζουν΄.
Άσχετο βέβαια ότι με αυτό τον τρόπο με μαθηματική ακρίβεια δεν πάει κανένας καλά, απομονώνεται ο τόπος, δεν κυκλοφορεί το χρήμα, σαπίζει το μυαλό και ρημάζει το μέρος. Επίσης είναι υπερπατριώτης, θεωρεί ότι ο πλανήτης γη τελειώνει στην Ψιλή Άμμο και ότι απέναντι έχει εξωγήινους ντυμένους με τουρμπάνια που πρόσφατα αγόρασαν και F-16 και μας παραβιάζουν στεριές και θάλασσες. Ο απομονωτισμός με την Ευρωπαική στεριά και την Ασιατική στεριά τον έχουν κάνει, να θεωρεί ότι ο μεγάλος εχθρός του αυτού και των φίλων του, από τα σχολικά χρόνια ότι είναι οι μαλάκες οι Καρλοβασίτες και οι Μαλάκες οι Βαθιώτες (μουλινέδες) .. Αν και έχουν παρατηρηθεί και ακραία φαινόμενα εχθρότητας Κατσούνι - Παν Βαθύ ή Παλαιό Καρλόβασι - Καναπτσείκα. Ο Σαμιώτης επίσης χρειάζεται πολλά λιμάνια για να δείξει ότι είναι καλύτερος από την Ανατολική η Δυτική Σάμο και γιατί όταν γεράσει και δεν μπορεί να μπει στην βάρκα θα πηγαίνει στον μόλο του λιμανιού του για ψάρεμα. Άσχετο βέβαια που δεν τον ενοχλεί ότι δεν έχει κανένα καράβι ο μόλος και το νερό του είναι πνιγμένο στο σκατό. Η σχιζοφρένεια που έχει το όρο Lovotοmus Samiakus φαίνεται να έχει καθολική υπεροχη σε όλη την επικράτεια του νησιού. Μερικοί εικάζουν ότι κάτι έχει υπεδάφος, ίσως υψηλή συγκέντρωση σε μαλάκιο (ML)""Από το "Ψυχογράφημα ενός Σαμιώτη" εκδόσεις ΓΑ-ΜΑ-ΤΑ


Για να σοβαρευτούμε τώρα, χρόνια φωνάζω και δεν θα σταματήσω να φωνάζω τα εξής. Οι Σαμιώτες για κάποιο λόγο έμαθαν μόνοι τους να λειτουργούν, το δίπολο Ανατολής, Δύσης μόνο κακό έκανε, και η απομόνωση αποτελείωσε τον όμορφο αυτό τόπο. Πρέπει να αλλάξουν συνήθεια και να βασιστούν στις δυνάμεις τους από χτες. Ότι πάει στραβά να μάθουν να το διεκδικούν συλλογικά. Δεν πάει άλλο δεν μπορεί να αργήσουν άλλο ούτε μια μέρα. Οι απαξίωση είναι καθημερινή σε ένα νησί με τέτοιο πλούτο. 
 Δεν υπάρχει Βαθύ, Καρλόβασι και τέτοιες βλακείες υπάρχει Σάμος. Σάμος που πρέπει να διεκδικήσει συγκοινωνίες, τουρισμό, ... τουρισμό και συγκοινωνίες.... Τέλος.

No comments:

Post a Comment