Thursday, July 19, 2012

Μαύρες Σημαίες....



Από την 1η έως την 10η Αυγούστου 2012 φαίνεται ότι ο Δήμος θα προχωρήσει σε σφράγισμα καταστημάτων στην Πόλη της Σάμου. Δηλαδή στην κορύφωση του Καλοκαιριού. Αυτό έρχεται σαν αποτέλεσμα της αυστηρής εφαρμογής ενός ΑΔΙΚΟΥ νόμου για τα Ελληνικά νησιά που τα θέλει ησυχαστήρια, τον απεχθέστατο νόμο Παπαθεμελή, που από τότε που εφαρμόστηκε το 1993 η Ελλάδα είδε τις μετοχές της στον τουρισμό να κατρακυλάνε θεαματικά και τώρα 20 χρόνια μετά κανένας δεν σκέφτηκε πόσο συνεχίζει και τραυματίζει ο συγκεκριμένος νόμος. Ο Νόμος που δεν πρέπει να έχει θέση ειδικά στα Ελληνικά νησιά την τουριστική σεζόν.
Με την αυστηρή εφαρμογή του νόμου λοιπόν η πρωτεύουσα θα "ησυχάσει" γιατί η Δημοτική Αρχή φοβάται ότι αν δεν εφαρμόσει τον νόμο και κλείσει τα μαγαζιά τώρα θα έχει συνέπειες. Αντ' αυτού προτείνει στους ιδιοκτήτες να πάνε στην Σύρο να ξοδέψουν μερικές χιλιάδες Ευρώ, να ανακόψουν την απόφαση για να μείνουν ανοιχτοί....
Τα χιλιάδες Ευρώ δεν περισσεύουν σε κανέναν, και έτσι ο Δήμος θα εκτελέσει το καθήκον του και θα ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΜΗΝΑ.

Πόντιοι Πιλάτοι όλοι, εν μέσω κρίσης, άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι δεν εκλέγονται για να υπηρετήσουν το νησί, αλλά για να φυλάνε τα νώτα τους.
Έτσι το νησί "ησυχαστήριο" θα παραμείνει, ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα προσπαθεί να ορθοποδήσει από την κρίση, αγνοώντας ότι πάει να της κάνει κακό....
Εδώ προέχει το "να μην έχω εγώ πρόβλημα"
Αφιερωμένο σε αυτούς που βόλεψαν όλο αυτόν τον κόσμο με την ψήφο τους,
εμείς τουλάχιστον ονειρευτήκαμε μια Σάμο γροθιά με επιθετικό άνοιγμα στην ανάπτυξη...και κατεβήκαμε στις εκλογές.
Δεν ζητάει κανένας από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να μην σέβονται τον νόμο...
θα έπρεπε να είναι αυτονόητο να προστατεύουν το νησί από την αδικία. Άλλο να σέβεσαι τον Νόμο, άλλο να ξέρεις πως χαντακώνεται το νησί, να ξέρεις πως και γιατί τα τουριστικά νυχτερινά μαγαζιά έφαγαν μια ντουζίνα μηνύσεις "ωραρίου" και να νίπτεις τας χείρας σου.


Ε, ρε Τζάμπο που σας χρειάζεται....

No comments:

Post a Comment