Sunday, December 18, 2011

H (Μεγάλη) Έξοδος απο την Εσωστρέφεια...

Την Κυριακή το απόγευμα ήταν όλοι εκεί. Για να διαμαρτυρηθούν για τα καράβια...Οχι μόνο. Ο θυμός είναι συσσώρευμένος πλεόν για όλα, για την οικονομική κρίση, την απαξίωση. Το σημαντικότερο όμως έγγυται στο οτι ο Σαμιώτης ήταν κατατρεγμένος, παρατημένος και απαξιωμένος πολύ προ κρίσης...Ολος αυτός ο θυμός άρχισε δειλά δειλά να βγαίνει...


Θα μαλιάσει η γλώσσα του υπογράφων αλλά ας είναι..Αν δεν διεκδικήσει η Σάμος ΣΥΝΟΛΙΚΑ τα συμφέροντα της και οχι κομματικοί στρατοί, τότε το βαρέλι δεν έχει πάτο...

Η συνέχεια θα είναι μαι απο τα ίδια, ένας ολοένα εσωστρεφής γηράσκων πλυθυσμός που θα κοιτάξει (παμε πάλι) να κουτσοβολέψει οτι μπορεί μαχόμενος τον γείτονα, Βαθιώτη, Καρλοβασίτη κτλ. εφευρίσκοντας αόρατους εχθρούς ενώ στην πραγματικότητα αυτός είναι το θύμα και ο θύτης...

Το οτι οι πολιτικοί της Σάμου έχουν ακόμα τα μούτρα να κατεβάινουν σε τέτοιου τύπου συγκεντρώσεις ενδεικτικό του πόσο αργά κυλά τ' αυλάκι...

Τι μένει απο την μεγαλειώδη για τα Σαμιακά δεδομένα συγκέντρωση της Κυριακής? Μια τονωμένη ψυχολογία και μηδέν αποτέλεσμα...Μην γελειώμαστε. Η συγκεντρώσεις απαραίτητες ειδικά στην Σάμο, για τον συγκερασμό των διαφορών και την εκμάθηση λειτουργίας σαν σύνολο...

Θα προτιμούσα την σημερινή συγκέντρωση χωρίς φουστανέλες, σημαίες, πηγαδάκια, αλλά με μπράτσο, μπράτσο μια ανθρώπινη αλυσίδα. Φυσικά δεν ήταν και άσχημα, ήταν ένα πρώτο φροντηστήριο κοινωνικής αλληλεγγύης με τα "πρωτάκια Σάμιους" να παίρνουν το βάπτισμα σε ένα μέλλον που η ενότητα θα είναι το δεδομένο...

Απο κει και πέρα το θέμα των καραβιών, όπως και άλλα μεγάλα θέματα, αποδεικνύεται οτι ο ακτιβισμός τα φέρνει στην επικαιρότητα και μας κάνει λίγο δυνατότερους, με το πολιτικό προσωπικό "καταιδρωμένα" να σέρνεται σε εκδηλώσεις τύπου "photo opportuntiy"...

Το "ζουμί" όμως είναι η πολιτική παρέμβαση και  η εξώθηση σε λύση...


Η παρέμβαση της ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑΣ είναι η πολιτική παρέμβαση που σπρώχνει τα πράγματα στους πραγματικούς "υπάιτιους" της αφασίας που παρατηρείται πολλά χρόνια τώρα...

ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ

"Ζητήσαμε και ζητάμε:
-Γρήγορο και ασφαλές πλοίο που να κάνει τουλάχιστον πέντε δρομολόγια την εβδομάδα.
-Την άμεση επαναδρομολόγηση του Ν. ΜΥΚΟΝΟΣ αμέσως μετά τον δεξαμενισμό του.
-Δρομολόγηση δεύτερου πλοίου για την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού.
-Πάγια και διαρκή λύση για αξιοπρεπή καθημερινή ακτοπλοική σύνδεση μεταξύ των νησιών Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, καθώς και με την έδρα της Περιφέρειάς μας.
-Η Κυβέρνηση να ανταποκριθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην υποχρέωση του Κράτους για εξασφάλιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τους νησιώτες.
Η περιβόητη “νησιωτικότητα” δεν μπορεί να μένει πια κενό προεκλογικό γράμμα.

Ο Υφυπουργός Αδ. Γεωργιάδης μάς απάντησε:
“Ή το Ιεράπετρα ή κανένα άλλο πλοίο”

Διαμηνύουμε στον Υφυπουργό ότι η απάντησή του δεν γίνεται δεκτή και επιστρέφεται ως απαράδεκτη και προσβλητική.

Ζητάμε από το Δήμο να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στο νησί μας ο Υπουργός Mιχ. Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Αδ. Γεωργιάδης.

Απαιτούμε από όλους τους τοπικούς μας άρχοντες να καταδεχτούν και να τολμήσουν να ταξιδεύουν με το καράβι, όπως η πλειοψηφία των απλών συμπολιτών τους και δηλώνουμε ότι η Υποτείνουσα δεν θα ψηφίσει οδοιπορικά για το Δήμαρχο ή άλλο μέλος του Δημοτικού συμβουλίου ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ εάν η μετάβαση γίνεται με το πλοίο της γραμμής.

Καλούμε το βουλευτή Π.Βαρδίκο να δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσει ΚΑΝΕΝΑ νομοσχέδιο της κυβέρνησης μέχρι να λυθεί ο αποκλεισμός των νησιών μας.

Οι επιστολές, τα παρακάλια, οι εκκλήσεις , τα υπομνήματα, τα ψηφίσματα και οι συναντήσεις τελείωσαν!

Απαιτούμε από την ηγεσία του τόπου να συναισθανθεί τις ευθύνες της και να μπει μπροστά στον αγώνα μας, ή να παραιτηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη κατάντια των ακτοπλοικών και όχι μόνο συγκοινωνιών μας.

Τα νησιά μας βουλιάζουν και οι νέοι μας φεύγουν.
Η εγκατάλειψη, η αδιαφορία, η ανασφάλεια μάς πληγώνουν.
Η δίκαιη αγανάκτηση και ο θυμός, μας πνίγουν!
Φτάνει πια! Παίρνουμε το μέλλον μας στα χέρια μας!

Την επόμενη φορά που το “Ιεράπετρα” θα προσπαθήσει να δέσει στο νησί μας, δεν υποσχόμαστε ότι θα είμαστε τόσο ... “κόσμιοι”....."



Καλές οι διαμαρτυρίες, πολύ καλύτερη η ΜΕΓΑΛΗ προσέλευση αλλά πρέπει να παρθούν πολιτικές αποφάσεις, αν θέλουμε αποτέλεσμα και το καλό του νησιού. Δεν είναι τυχαίο οτι διαχρονικά οι αδικίες μόνο στην Σάμο συμβαίνουν..., με οποιδήποτε "εύνοια" να απουσιάζει παντελώς...Γιατί ;;
Πραγματικά Γιατί; Γιατί όλοι όσοι ανελίχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια πίστευαν οτι αν κάνουν τα καλά παιδιά θα πάνε μπροστά και αν κάνουν τους νταήδες θα τους φάει το μαύρο φίδι...








Πέρασαν αυτές οι εποχές Κύριοι....Ανεπιστρεπτί. Το πολιτικό προσωπικό κοιτάει την Σάμο και όχι την Συγγρού ή την Ιπποκράτους. Φουλ Στοπ.


Friday, December 16, 2011

Σάμος: Το νησί των Υποψήφιων Ναυαγών.

Οι Σκυλοπνίχτες...
Βαθμός Σκυλοπνίγματος 10


Ανέκαθεν η Σάμος είχε μια τάση στην αφασία. Όπως ο τουρισμός "έσβησε" κάποια στιγμή χωρίς να ανοίξει μύτη έτσι ξέφτιζαν και όλα τριγύρω. Η μη διεκδίκηση, ο τερματικός σταθμός με τα 2 λιμάνια και τις 13 ώρες ταξίδι, η μη πολιτική βούληση για πάγια και διαρκή λύση έφερνε πάντα τα χειρότερα πλοία στην Σάμο. Τα χειρότερα με διαφορά. Ολα τα σαπιοκάραβα, όλοι οι σκυλοπνίχτες εδώ έρχονταν μετά από κρουαζιέρα στο Αιγαίο. Ετσι ο Σαμιώτης μετατράπηκε σε υποψήφιος ναυαγός τα τελευταία 50 χρόνια. Με αποκορύφωμα την τραγωδία του ΣΑΜΙΝΑ που μετατράπηκε και σε θύμα.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η κινητοποίηση στις 18/12 στο λιμάνι της Σάμου είναι μια πολύ καλή αρχή, μαζί φυσικά με τις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη γίνει ήδη. Μια καλή αρχή που πρέπει να είναι μαζική συγκέντρωση και έντονη διαμαρτυρία. Πρέπει να είναι και συνεχόμενη, με αφόρητη πίεση σε αυτούς που δεν κάνουν την δουλειά τους και κοροϊδεύουν τον κόσμο της Σάμου με την υφαρπαγή ψήφου διαχρονικά.

Απο κει και πέρα τι? Μην γελιόμαστε τα οφέλη από την κινητοποίηση του νησιού θα είναι μεγάλα αλλά πάγια και διαρκή λύση με σύγχρονα πλοία - γρήγορα, καθημερινά, στο θέμα των μεταφορών μπορεί να δοθεί μόνο με συνέπεια σε πολιτικές - επιχειρηματικές λύσεις. 
Για το θέμα της ακτοπλοΐας στην Σάμου υπάρχουν 3 (περίπου λύσεις)

1. Εταιρία Λαϊκής Βάσης 
2. Συνεχης Επιδότηση της Σάμου
3. Αλλαγή γραμμής/ων με προσέγγιση στην Σάμο αλλά όχι σαν τερματικό σταθμό.

Εταιρεία Λαικής βάσης έχει δοκιμαστεί με την ΑΝΤΕΣΙ (Ικαρος - Σαμαινα) και απέτυχε. Αν ξαναγίνει υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάει και αυτή στην περίπτωση 2 να χρειαστεί και αυτή επιδότηση, μην βγαίνοντας τα κουκιά.
Η περίπτωση 2 είναι μια ξανά σοβιετικού τύπου λύση που αν και τώρα πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να είναι λύση παρα μόνο μια βοήθεια μέχρι να βρεθεί λύση. Απο την άλλη η αλληλεγγύη του κράτους έναντι στην νησιωτικότητα πρέπει να είναι συνεχής ειδικά σε ένα νομό - σύνορο. Απο την άλλη πολλά παιχνίδια φαίνεται ότι παίζονται στην πλάτη του νησιού. ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΧΙΟΣ - ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ. Γραμμή που εικάζεται ότι αδειοδοτήθηκε πριν από χρόνια και λόγω συμφερόντων είναι κάπου καταχωνιασμένη στο Εμπ. Ναυτιλίας...

Η περίπτωση 3 είναι ίσως και αυτή που μπορεί να βγάλει το νησί από την μιζέρια των μεταφορών. Ενα επιχειρηματικό μοντέλο με σύγχρονα πλοία που θα προσεγγίζει την Σάμο σε λίγες ώρες και θα τερματίζει σε πολύ μεγαλύτερο σταθμό, κάνοντας και την γραμμή βιώσιμη και ενονωτας το νησί και με άλλους προορισμούς καθημερινά. Αυτή πρέπει να είναι η διεκδίκηση που ίσως τελικά να έχει σκαλώσει μόνο και μόνο στην αγκύλωση του Υπουργείου και των εκάστοτε κυβερνήσεων να διερευνήσουν και να εγκρίνουν καν αλλαγές γραμμών και ειδικά της Σάμου. 

Συμπέρασμα: Η κινητοποίηση θέλει επιμονή, υπομονή, διάρκεια αλλά θέλει και πλάνο, όραμα και συνεννόηση. Η Σάμος αν ξεκολλήσει από την απάθεια, τα κομματικά ταμπού μπορεί να πάει πολύ μπροστά. 
ΘΕΛΟΥΜΕ?


Wednesday, December 14, 2011

ΩΡΑ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ

Τιμή και δόξα στους 80 νεκρούς του ΣΑΜΙΝΑ. Η ανικανότητα του κράτους και η διαπλοκή των συμφερόντων πάει να βγάλει την θυσία των Σαμιωτών και Ικαριωτών μάταιη...Δεν Θα Τους Αφήσουμε! Θα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.
Γιατί ο Σαμιώτης να σκυλοπνίγεται? Γιατί να πληρώνει το ακριβότερο Εισιτήριο στην Ελλάδα? Γιατί να κάνει 1 μέρα να φτάσει? Γιατί να μην μπορεί να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο? Εμείς ο λαός της Σάμου μπορούμε να το αλλάξουμε μόνο αυτό και κανένας άλλος.
       
ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 - 5 μ.μ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΑΜΟΥ







Ήρθε η ώρα που οι διαφορές πρέπει να παραμεριστούν, ήρθε η ώρα που πρέπει να καταλάβουμε ότι το ιδιωτικό συμφέρον περνάει αποκλειστικά από το συλλογικό. Το κριτήριο επιλογής μέχρι τώρα ήταν το ίδιο όφελος. Η Σάμος περνάει την μεγαλύτερη κρίση της από το 1912 με την απομόνωση το μεγαλύτερο πλήγμα. Δεν μπορεί  κανένα κράτος των Αθηνών να μας κανονίζει τις τύχες μας και τα προσωπικά συμφέροντα να μας διαφεντεύουν.

Η Σάμος λέει όχι στην απαξίωση και τον εξευτελισμό. 12 χρόνια μετά το ΣΑΜΙΝΑ η Σάμος λέει ΟΧΙ στον κοροϊδία. Είμαστε όλοι πολίτες πληγωμένοι από τον εξευτελισμό των μεταφορών. Θέλουμε επιτέλους να νιώσουμε την πατρίδα που μας ακούει που μας νιώθει. Θέλουμε την επιχειρηματικότητα, την συγκοινωνία, την θαλπωρή της άμεσης μεταφοράς.

Η πολιτική στην Σάμο περνάει πλέον στους πολίτες, περνάει πλέον στην πυγμή του κόσμου που την κατοικεί. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε στον τόπο μας και να τον ανεβάσουμε. Την Κυριακή 18/12/2011 Ώρα 5.00 μμ θα είμαστε στην προκυμαία της πόλης μας να διεκδικήσουμε πίσω τον τόπο μας και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ. Ήρθε η ώρα της ομοψυχίας. Το νησί δεν έχει να χωρίσει τίποτα, μόνο να κερδίσει από την ουσιαστική ένωση και διεκδίκηση του δικαιώματος της νησιωτικότητας.

Εμείς θα διεκδικήσουμε δυναμικά αλλά από κει και πέρα, πρέπει να τεθεί επί τάπητος το θέμα μεταφορές. Πάγια και διαρκής λύση με σύγχρονες καθημερινές μεταφορές. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα τρόπο. Την αλλαγή γραμμής της Σάμου από το ΥΠ.ΕΜΠ.Ν. Με την προσέγγιση επιχειρηματιών της ακτοπλοΐας για αλλαγή της γραμμής με τερματικό σταθμό άλλο μεγαλύτερο μέρος. Έτσι ώστε η προσέγγιση στην Σάμο να γίνεται πιο σύντομα και η γραμμή να καθίσταται διαρκώς βιώσιμη. Όσο για το αγκάθι των 2 λιμανιών σε Ικαρία και Σάμο, δεν γίνεται να αποτελεί πλέον πρόβλημα, μπορεί το νέο δρομολόγιο (οντας καθημερινό) να πιάνει μια μέρα το ένα και μια το άλλο...Απλά.

Την Κυριακή 18/12/2011 διεκδικούμε το δικαίωμα στην μεταφορά και το σημαντικότερο διεκδικούμε μια ενωμένη Σαμιώτικη κοινωνία απεξαρτημένη από ένα καθεστώς υποτιθέμενου βολέματος ολίγων "εκλεκτών". Το νησί θα πάει μπροστά μόνο όταν προσπαθούν να το μειώσουν να γίνεται ΕΝΑ σώμα.  Σας περιμένουμε στην πρώτη δυναμική αντίδραση στο λιμάνι της Σάμου. Κυριακή 18/12/2011 Ώρα 5.00 μμ.


Περισσότερα εδώ http://tzortzinos2.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

Tuesday, December 13, 2011

Αρκετά Κάναμε τα πρόβατα...


Η Σάμος σε κατάσταση μαρασμού -

Όταν κάποτε ίσχυε άλλος εκλογικός νόμος που έδινε βάση στις μονοεδρικές τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Το κράτος άκουγε τις εκκλήσεις των Σαμίων. Μετά όταν δεν υπήρχε καμία σημασία το ποιος θα εκλεγεί στην Σάμο, έπαψαν να ακούν. Αποτέλεσμα μια απαξίωση χωρίς προηγούμενο. Σε ένα νησί που η Τουρκία με τα κλειστά σύνορα για εμπόριο και συγκοινωνίες απέχει μόνο 1000 μ. η στήριξη του κράτους πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Πολύ μεγαλύτερη από ένα αυτοκινητόδρομο που φτιάχνεται στην Στερεά Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια επίσης Η Σάμος έχασε την φρεσκάδα της. Ο εκλογικός νόμος έπαιξε καταλυτικό ρόλο, αλλά και η εσωστρέφεια του πληθυσμού σε τοπικιστικά και εθνικιστικά μονοπάτια αποτελείωσε την όποια επιχειρηματικότητα του νησιού.

Απο κει και πέρα, τα γεγονότα είναι τα εξής.

Τουρισμός: Αντί να δημιουργηθεί ισχυρό τουριστικό ΝΠΔΔ βαρκούλες αρμενίζουν χαμένες στην Δημοτική γραφειοκρατία.

Συγκοινωνίες: Η Κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο πλέον με τις μεταφορές προϊόντων αγαθών και τις συγκοινωνίες να μαραζώνουν για τα καλά. 250€  για να πας με το αεροπλάνο, 55€ για ένα σαπιοκάραβο που κάνει 16 ώρες να φτάσει Πειραιά. Αυτή είναι η ζοφερή κατάσταση που έφτιαξαν η αδιαφορία μας και η ανεπάρκεια των πολιτικών που εκλεγόντουσαν τα τελευταία 30 χρόνια, πρωτίστως εκμεταλλευόμενοι τον τοπικισμό που εντέχνως οι ίδιοι εξέθρεψαν διαιρώντας Ανατολική και Δυτική Σάμο κάνοντας 2 και 3 και 5 φορές ίδια έργα και υποδομές στο ίδιο νησί.....Αντί να διαλέξουν το κατάλληλο μέρος για να κάνουν την σωστή υποδομή, έφτιαχναν υποδομή για να κόψουν την κορδέλα.

Χωροταξικό:  Ας μην το πιάσουμε καλύτερα εδώ εξηγείται λεπτομερώς εδώ http://vathisos.blogspot.com/2011/04/1001995.html

Η κατάσταση έχει ως εξής: Με δικαιολογία την οικονομική κρίση η Σάμος κατρακυλά ολοένα και πιο κάτω. Αν και το πιο όμορφο νησί στο Αιγαίο, δεν έχει την ομοψυχία ακόμα που χρειάζεται να διεκδικήσει πράγματα. Καθημερινά γίνετε και κάτι αρνητικό που ενισχύει την απομόνωση. Το Νήσος Μύκονος αποσύρθηκε 12 χρόνια μετά τα γεγονότα του ΣΑΜΙΝΑ. Αποσύρθηκε το γρήγορο καράβι από ένα νομό που θρήνησε δεκάδες νεκρούς και αντικαθίσταται από ένα αντίστοιχο ΣΑΜΙΝΑ.
Τόσο πολύ μας έχουν γραμμένους στα υποδήματα τους όλοι και ειδικά τα κόμματα που βλέπουν ότι δεν έχουν κανένα όφελος στην Σάμο.
Επιπλέον το νησί έχει πέσει σε μια εσωστρέφεια άνευ προηγουμένου με εθνικιστικές και τοπικιστικές κορώνες να κυριαρχούν. Δεν θα κάνουμε πάλι επίσης εδώ κοινωνικό ψυχογράφημα, πολλά έχουν αναλυθεί εδώ http://vathisos.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

Η επιχειρηματικότητα με ευθύνη και της τοπικής κοινωνίας έχει σχεδόν μηδενιστεί, αντ' αυτού δουλειά έχουν πιάσει τα προσωπικά συμφέροντα πάνω σε μια εξαντλημένη κοινωνία, ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα.

Αρκετά κάναμε τα πρόβατα, αρκετά κοιμηθήκαμε τα μεσημέρια, αρκετού΄ς καφέδες ήπιαμε, αρκετές βλακείες ακούσαμε, αρκετά είπαμε δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο...Τον κόσμο δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε άλλα την Σάμο ναι. Όλοι αυτοί που κοιμούνται είναι αυτοί που στεναχωριούνται ότι τα παιδιά τους δεν γυρνάνε πίσω στην Σάμο. Γιατί να γυρίσουν? Πάλεψες εσύ σαν Σαμιώτης γονιός να εκσυγχρονιστούν οι συνθήκες ώστε να έρθει το παιδί σου στην Σάμο.?

Όλοι θα καταλάβουν πολύ σύντομα ότι οι εκλεγμένοι ούτε όραμα είχαν ούτε πλέον δύναμη να στηρίξουν κάποιες αλλαγές. Όλες μας οι ελπίδες πλέον είναι πάνω στην δική μας αντίδραση.  Αν δεν παλέψουμε όλοι μαζί να δείξουμε πόσο λάθος νοοτροπίες μας έφεραν σε αυτά τα χάλια...τότε καλύτερα ας φεύγουμε, ας εκχωρήσουμε το νησί σε 5-10 βολεμένους μια και καλή που κάνουν όνειρα για κομματικά αξιώματα και το πως θα χτυπήσουν τους άλλους. Αυτοί ακριβώς είναι που κατήντησαν τον τόπο του κουτσομπολιού των εντυπώσεων της μοιρολατρίας. ΑΡΚΕΤΑ!

Η αρχή πρέπει να γίνει με την μαζική αντίδραση για τα καράβια. Προσανατολιζόμαστε σε δυναμικές αντιδράσεις, η ΥΠΟΤΕΙΝΟΥΣΑ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα στηρίξει την αντίδραση για το κατάντημα της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο (http://ypotinousa.blogspot.com/2011/12/blog-post.html)
Στο Καρλόβασι ήδη οι πολίτες ξεκίνησαν διαμαρτυρία. Δεν παίζει ρόλο το που αλλά το να συμμετέχει όλη η Σάμος.
Δεν μπορούμε να κάτσουμε άλλο αμέτοχοι, για εμάς τους 30+ που ξεκινήσαμε επιχείρηση στον τόπο που αγαπάμε, παίζεται το μέλλον μας γιατί το εισόδημα μας είναι απόλυτα εξαρτώμενο από την δουλειά μας. Θέλουμε το νησί να βγει από την εσωστρέφεια και την παράνοια. Μονό ενωμένοι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό.
Αρκετά λοιπόν κάναμε τα πρόβατα σαν νησί, μην αντιδρώντας σε τίποτα. Κάνοντας επιστολές απλά δείχνεις την ανεπάρκεια σου. Δυναμική αντίδραση από όλους.

Monday, December 5, 2011

Τι κρατάει ο Ναπολέων?;




Ένα ταξίδι στα "Σαμιακά" όχι του Επ. Σταματιάδη αλλά της κουτοπονηριάς που κυριαρχισε τα τελευταία χρόνια...
Απόσπασμα:

‎""  Σαμιώτης (πολυτονικό), αισθάνεται πολύ καλά να κάνει νταηλίκια για το προσωπικό του συμφέρον αλλά αισθάνεται άβολα και ηλίθιος όταν συμμετέχει σε κάτι με άλλους Σαμιώτες. Σημ. (αυτό δεν ισχύει όταν συμμετέχει σε κάτι ή εκτός Σάμου ή με άτομα εκτός Σάμου). Αισθάνεται επίσης τους γύρω Σαμιώτες συλλήβδην μαλάκες και ίσως και βλαχαδερά πολλές φορές ενώ αυτός ξέρει τα πάντα. Επίσης όταν γίνει αυτό που περιμένει, που "δεν το λέει πουθενά" αλλά ήδη το έχει πει σε 8 μεριές, θα κατέβει σα κατ΄και θα (τσ γαμείσ ολνούνις) - translation not available...Γιατί είναι μάγκας και γιατί μόνο αυτός πρέπει να πάει κάλα. Σαν τον Ολυμπιακό και το Αιγάλεω ένα πράγμα που πάντα πρέπει να κερδίζουν΄.
Άσχετο βέβαια ότι με αυτό τον τρόπο με μαθηματική ακρίβεια δεν πάει κανένας καλά, απομονώνεται ο τόπος, δεν κυκλοφορεί το χρήμα, σαπίζει το μυαλό και ρημάζει το μέρος. Επίσης είναι υπερπατριώτης, θεωρεί ότι ο πλανήτης γη τελειώνει στην Ψιλή Άμμο και ότι απέναντι έχει εξωγήινους ντυμένους με τουρμπάνια που πρόσφατα αγόρασαν και F-16 και μας παραβιάζουν στεριές και θάλασσες. Ο απομονωτισμός με την Ευρωπαική στεριά και την Ασιατική στεριά τον έχουν κάνει, να θεωρεί ότι ο μεγάλος εχθρός του αυτού και των φίλων του, από τα σχολικά χρόνια ότι είναι οι μαλάκες οι Καρλοβασίτες και οι Μαλάκες οι Βαθιώτες (μουλινέδες) .. Αν και έχουν παρατηρηθεί και ακραία φαινόμενα εχθρότητας Κατσούνι - Παν Βαθύ ή Παλαιό Καρλόβασι - Καναπτσείκα. Ο Σαμιώτης επίσης χρειάζεται πολλά λιμάνια για να δείξει ότι είναι καλύτερος από την Ανατολική η Δυτική Σάμο και γιατί όταν γεράσει και δεν μπορεί να μπει στην βάρκα θα πηγαίνει στον μόλο του λιμανιού του για ψάρεμα. Άσχετο βέβαια που δεν τον ενοχλεί ότι δεν έχει κανένα καράβι ο μόλος και το νερό του είναι πνιγμένο στο σκατό. Η σχιζοφρένεια που έχει το όρο Lovotοmus Samiakus φαίνεται να έχει καθολική υπεροχη σε όλη την επικράτεια του νησιού. Μερικοί εικάζουν ότι κάτι έχει υπεδάφος, ίσως υψηλή συγκέντρωση σε μαλάκιο (ML)""Από το "Ψυχογράφημα ενός Σαμιώτη" εκδόσεις ΓΑ-ΜΑ-ΤΑ


Για να σοβαρευτούμε τώρα, χρόνια φωνάζω και δεν θα σταματήσω να φωνάζω τα εξής. Οι Σαμιώτες για κάποιο λόγο έμαθαν μόνοι τους να λειτουργούν, το δίπολο Ανατολής, Δύσης μόνο κακό έκανε, και η απομόνωση αποτελείωσε τον όμορφο αυτό τόπο. Πρέπει να αλλάξουν συνήθεια και να βασιστούν στις δυνάμεις τους από χτες. Ότι πάει στραβά να μάθουν να το διεκδικούν συλλογικά. Δεν πάει άλλο δεν μπορεί να αργήσουν άλλο ούτε μια μέρα. Οι απαξίωση είναι καθημερινή σε ένα νησί με τέτοιο πλούτο. 
 Δεν υπάρχει Βαθύ, Καρλόβασι και τέτοιες βλακείες υπάρχει Σάμος. Σάμος που πρέπει να διεκδικήσει συγκοινωνίες, τουρισμό, ... τουρισμό και συγκοινωνίες.... Τέλος.